Zoeken

Rapper in Marokko ondanks beledigen Marokkaanse vrouwen

30 april 2023 - 19:00 - Cultuur

©

Terwijl de controverse rondom het optreden van Booba in Marokko blijft groeien, hebben de organisatoren ervoor gekozen om het evenement te laten doorgaan. Veel Marokkanen zijn verontwaardigd over de komst van de Franse rapper, die in zijn songs beledigende opmerkingen maakt over Marokkaanse vrouwen.

Ondanks oproepen op sociale media om het concert te annuleren, hebben de organisatoren niet afgezien van hun beslissing om Booba te verwelkomen. De situatie heeft geleid tot heftige discussies onder de Marokkanen, met name nadat er deze week een foto werd gepubliceerd van de rapper die trots de Marokkaanse vlag droeg bij zijn aankomst in Casablanca.

Lees ook: Rapper Booba ongewenst in Marokko

Ook internationale media hebben aandacht besteed aan de zaak, waaronder de Franse krant Le Monde, die erop wijst dat Booba niet bepaald welkom is in Marokko vanwege zijn beledigingen aan het adres van Marokkaanse vrouwen. Volgens de krant hebben meer dan 4000 mensen een online petitie ondertekend om het concert te annuleren, omdat de aanwezigheid van Booba de spanningen en verdeeldheid binnen de Marokkaanse samenleving zou kunnen aanwakkeren.

Lees ook: PJD wil dat regering concert Booba in Marokko verbiedt

Ondanks dit alles geniet Booba een grote populariteit in Marokko. De Franse rapper nam onder meer deel aan de 16e editie van het Mawazine-festival in 2017.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team