Zoeken

Rapper Ninho niet welkom in Casablanca

19 juni 2023 - 18:00 - Cultuur

©

Het geplande concert van de Franse rapper "Ninho", op 24 juni in het Mohammed V sportcomplex in Casablanca, gaat niet door. De lokale autoriteiten hebben geen toestemming gegeven voor het evenement.

De aanvraag voor het organiseren van Ninho’s concert is niet geaccepteerd schreef de Pacha, hoofd van het stadsdeel Maârif, in een brief gericht aan de directeur van het Mohammed V sportcomplex, volgens Hespress. Alle leden van het veiligheidscomité hebben de organisatie van het concert verworpen tijdens een vergadering die werd gehouden op het hoofdkantoor van de prefectuur van de provincie Casablanca-Anfa.

Lees ook: Concert Booba in Casablanca verboden

Als gevolg hiervan heeft de Pacha, Mohammed Dawabi, de directeur van het complex gevraagd om de organisatoren van het concert van de Franse rapper op de hoogte te brengen. Ninho, wiens albums veel succes boeken in Frankrijk, had vorig jaar een optreden in Casablanca gegeven, tot grote vreugde van zijn Marokkaanse fans. Het concert was toen een groot succes.

Lees ook: Booba-concert in Marokko "geannuleerd om politieke redenen"

Onlangs weigerden de autoriteiten van Casablanca ook toestemming te geven voor een concert van de Franse rapper Booba. Dat gebeurde na een boycotcampagne in Marokko vanwege zijn beledigende uitspraken over Marokkaanse vrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team