Zoeken

Rapper Booba ongewenst in Marokko

21 maart 2023 - 17:00 - Cultuur

©

Zes jaar na zijn eerste concert in Marokko, kondigde de Franse rapper Booba zijn terugkeer aan voor een "exclusieve show" in Casablanca. Op sociale media wordt het nieuws niet door iedereen goed ontvangen.

Rapper Booba, wiens echte naam Elie Yaffa is, kondigde een paar dagen geleden op zijn Twitter-account aan dat hij op 21 juni in het Mohammed V Sportcomplex zal optreden. Sommige internetgebruikers vragen zich af wat hij in Marokko te zoeken heeft, aangezien hij in een aantal nummers uithaalt naar Marokkaanse vrouwen.

Lees ook: Franse rapper Kaaris beledigt Marokkaanse vrouwen

"Rapper Booba, die in zijn nummers herhaaldelijk Marokkaanse vrouwen en het Koninkrijk Marokko heeft beledigd, zal op 21 juni in Casablanca een concert geven. Deze figuur is niet welkom in ons land, laten we allemaal druk op hem uitoefenen om dit concert te annuleren. Laten we ook druk uitoefenen op de organisatoren die geen trots hebben en vijanden van de natie uitnodigen", reageerde een internetgebruiker, gesteund door vele anderen voor wie de Marokkaanse autoriteiten een dergelijk concert niet zouden moeten toelaten.

Volgens anderen is de haatcampagne zinloos. Ze vinden dat artiesten vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen. "Jullie zijn zo hatelijk. De woorden van Booba stoorden je nooit tijdens je feestjes, kleine opportunistische hypocriete verrader! Veel succes en als je warm loopt voor de uitdaging, ben ik hier," antwoordde een internetgebruiker, verwijzend naar het recente nummer van Booba: "Morocco", als eerbetoon aan het koninkrijk.

Lees ook: Badr Hari vs rapper Booba: Hari wint met knock-out

Het is niet de eerste keer dat de rapper voor controverse zorgt in Marokko bevindt. In 2016 werd hij beledigd en vernederd in een nachtclub in Marrakech. In 2019 stond er een showcase in Marokko gepland met zijn landgenoot Kaaris, maar de rivaliteit tussen de twee artiesten leidde ertoe dat Booba een video publiceerde waarin Kaaris in onflatteuze bewoordingen over Marokkaanse vrouwen sprak. Het veroorzaakte toen een golf van verontwaardiging op het web die uiteindelijk leidde tot de afgelasting van het concert.

Bladna.nl