Zoeken

Marokko spant rechtszaak aan tegen zanger Booba

2 mei 2023 - 23:00 - Cultuur

©

Tegen de Franse rapper Booba is in Marokko een klacht ingediend wegens "laster en belediging van Marokkaanse vrouwen". De klacht is afkomstig van de Club van Advocaten van Marokko. Die is van mening dat de aanwezigheid van de zanger op Marokkaans grondgebied "in de huidige omstandigheden een verstoring van de openbare orde kan opleveren."

Op zijn Twitterpagina meldt advocaat Mourad Elajouti dat de Club van Advocaten van Marokko heeft besloten een klacht in te dienen tegen Booba, wegens "laster en belediging van Marokkaanse vrouwen". Hij schreef dat de beslissing een gevolg is van de "honderden brieven en berichten" waarin hen werd gevraagd om op te treden. "Na een bestudering van de inhoud die ons werd gestuurd," concludeert de Club van Advocaten in Marokko dat "de opmerkingen in verschillende van zijn liedjes een belediging vormen voor de gevoelens en waardigheid van Maghrebijnse vrouwen in het algemeen."

Lees ook: Rapper in Marokko ondanks beledigen Marokkaanse vrouwen

Op sociale media verwijten Marokkanen de Franse zanger misogyne opmerkingen in een aantal van zijn nummers. "Ik ga alleen naar de shishabar voor de Arabieren", en "de kleine Marokkaanse die Berlusconi n*, zong hij in twee van zijn liedjes.

Lees ook: PJD wil dat regering concert Booba in Marokko verbiedt

Marokkaanse internetgebruikers lanceerden ook een campagne om zijn concert op 21 juni in Casablanca te boycotten. In het licht van deze verontwaardiging waarschuwde de Club van Advocaten van Marokko voor problemen. "De aanwezigheid van de heer Elie Yaffa (zijn echte naam) op Marokkaans grondgebied kan in de huidige omstandigheden een verstoring van de openbare orde betekenen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team