Zoeken

Rohff in concert in Marokko: oproep tot boycot

7 september 2023 - 13:00 - Cultuur

©

Het concert van de Franse rapper Rohff, gepland op 9 september in Marokko, riskeert te worden geannuleerd na oproepen tot boycot. De rapper wordt beschuldigd van beledigende opmerkingen over Marokkaanse vrouwen.

Zal Rohff hetzelfde lot ondergaan als zijn collega’s Booba en Ninho? Terwijl hij op 9 september in een club in Tanger moet optreden, is Rohff het doelwit van een boycotcampagne op sociale media. "De Bling Bling Luxury Club in Tanger heeft het aangedurfd om rapper Rohff uit te nodigen voor een showcase op 09/09/2023, terwijl hij al denigrerende opmerkingen heeft gemaakt over onze vrouwen," is te lezen op Twitter. De auteur stelt op dezelfde manier de annulering van een concert van Booba te hebben verkregen. Hij roept op tot een boycot tegen Rohff en richt zich op het Instagram-account van de nachtclub. "We mogen hem niet laten optreden in Tanger in de onwaardige instelling die hem heeft uitgenodigd. Schrijf naar de instelling en laat een Google-recensie en beoordeling achter. Deel en handel!! #Boycottrohff," voegt de gebruiker toe.

Lees ook: Rapper Ninho niet welkom in Casablanca

Op X begint de campagne aan kracht te winnen. Sommige Marokkaanse internetgebruikers roepen op tot een annulering van het concert van Housni Mkouboi, zoals de rapper echt heet. Ze verwijten hem dat hij Marokkaanse vrouwen heeft beledigd in de nummers "La Cuenta" en "Déterminé." "Ik ken Rohff niet, ik heb snel een montage gemaakt van wat me over hem is verteld. Als je op de hoogte bent van andere denigrerende opmerkingen die hij zou kunnen hebben gemaakt, aarzel dan niet om het me te laten weten," tweet de initiatiefnemer. Voorlopig gaat het concert door en zijn de tickets zelfs uitverkocht.

Lees ook: Marokko spant rechtszaak aan tegen zanger Booba

De prefectuur van Casablanca had een concert van Booba, gepland op 21 juni, geannuleerd na een boycotcampagne die de Franse rapper beschuldigde van seksisme. Marokkaanse internetgebruikers hadden nummers zoals "E.L.E.P.H.A.N.T" bekritiseerd, waarin de ster "kleine Marokkaanse slaapt met Berlusconi," rapt, verwijzend naar Ruby, een Marokkaanse die had deelgenomen aan de "bunga bunga" feestjes van Berlusconi toen ze minderjarig was. Ook de show van Ninho, gepland in dezelfde stad werd geannuleerd, maar hij kreeg uiteindelijk wel toestemming om in Marrakech op te treden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team