Zoeken

Chinese vissersboten in Marokkaanse wateren

9 augustus 2020 - 15:10 - Economie

©

Drie Chinese vissersboten zullen in de komende dagen in Marokkaanse wateren gaan vissen. De boten zijn eigendom van het Chinees staatsbedrijf "Shandong Provincial Distant Water Fishing Co".

De drie nieuwe boten, Peony 1, 2 en 3, werden tijdens een officiële ceremonie ingehuldigd in aanwezigheid van leden van de Marokkaanse regering, verantwoordelijken van het Chinees staatsbedrijf en het Chinees investeringsagentschap.

SeaFoodSource bericht dat de CEO van Shandong tijdens de ceremonie bekend heeft gemaakt dat de groep er nu naar streeft zijn activiteiten naar West-Afrika uit te breiden. Qi Fu Cheng bezocht Marokko en meerdere landen in West-Afrika in 2018 om naar investeringsmogelijkheden te prospecteren.

Marokko had begin dit jaar ook een Chinese zakendelegatie ontvangen om de samenwerking in de visserij- en landbouwsector te bespreken. Onder de leden van de delegatie bevonden zich meerdere vertegenwoordigers van Chinese visserijbedrijven.

China toont steeds meer belangstelling voor de Marokkaanse wateren. In 2019 had China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Corp, bekend als "ZhouYu", acht nieuwe vissersboten naar Marokko gestuurd om octopus en andere vissoorten te vissen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team