Zoeken

Spaanse boten mogen in Marokkaanse wateren vissen

5 januari 2022 - 17:00 - Marokko

©

Vier Spaanse vissersboten, die hun thuishaven hebben in de haven van Barbate, hebben toestemming gekregen om hun visserijactiviteiten in de Marokkaanse wateren te hervatten, nadat ze in Tanger de nodige formaliteiten hebben vervuld.

De vier boten hebben een vergunning gekregen om een maand lang in Marokkaanse wateren te vissen. Ze betaalden 2000 euro aan de bevoegde Marokkaanse autoriteiten, meldt Diario de Cádiz. De boten mogen nu weer ansjovis, sardines, horsmakreel en makreel vangen en deze op de visafslag van de haven van Barbate verkopen.

Lees ook: Europese Hof verklaart visserijovereenkomst Marokko-EU nietig

In totaal losten de vissersboten 840 kisten ansjovis en 67 kisten sardines in deze haven. Volgens Fernando Ardan, die verantwoordelijk is voor de veilingen op de vismarkt, zijn de Marokkaanse ansjovissen van goede grootte en worden ze enorm gewaardeerd door de hotelsector en door bedrijven die conserven verkopen.

Lees ook: Marokko beschuldigd van schending Spaanse maritieme ruimte

Afgezien van de vier vaartuigen, vist de rest van de vloot gewoonlijk in de Spaanse visserijzone van de Golf van Cádiz. Na deze maand zullen de vier boten pas begin april terugkeren om in Marokkaanse wateren te vissen, wanneer de weersomstandigheden dit weer toelaten.

Bladna.nl