Zoeken

Vox eist onderzoek naar Marokkaanse vissers in Spaanse wateren

14 januari 2021 - 16:00 - Marokko

©

De extreemrechtse partij Vox wil meer onderzoek naar Marokkaanse vissersboten die in Spaanse wateren zouden vissen. Diverse Spaanse media berichten dat Marokkaanse vissers onrechtmatig varen op Spaanse wateren. Volgens de Spaanse overheid klopt dit niet en houdt de Guardia Civil de wateren in de gaten en treedt, waar nodig, op.

"De aanwezigheid van een Marokkaans schip op Spaanse wateren is al bij wet verboden," aldus Kamerlid Teresa Lopez van Vox in Ceuta. Er zouden namelijk volgens de Spaanse media, kleine vissersboten uit Marokko in Spaanse water te zien zijn geweest.

El Faro de Ceuta bericht dat de Spaanse overheid meldt dat er geen informatie hierover is binnengekomen, maar dat wanneer Marokkaanse vissers de wet overtreden, er juridische maatregelen worden genomen.

Lopez denkt dat de Marokkaanse boten met opzet dichtbij Sebta varen. Volgens haar moet de centrale overheid het probleem snel aanpakken. De regering geeft op haar beurt aan dat de Guardia Civil controles in de omgeving verricht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team