Zoeken

CHAN 2023: CAF onderzoekt aanvallen op Marokko

17 januari 2023 - 08:00 - Sport

©

Naar aanleiding van de politieke verklaringen en incidenten tijdens de openingsceremonie van het Afrikaans kampioenschap voetbal (CHAN 2023) in Algiers op 13 januari, wil de Confederatie van het Afrikaanse voetbal (CAF) een onderzoek instellen.

De CAF verklaart "op de hoogte te zijn gebracht van de inhoud van enkele opmerkingen die tijdens de openingsceremonie van het CHAN 2023 zijn gemaakt. De Confederatie van het Afrikaans Voetbal moet zich onthouden van elke politieke betrokkenheid en neutraal blijven in politieke kwesties, overeenkomstig haar statuten en de reglementen van de FIFA", aldus de organisatie in een verklaring op haar website.

Lees ook: Provocatie in Algerije: kleinzoon Mandela roept op tot oorlog tegen Marokko

De Afrikaanse voetbalbond stelt verder dat "deze politieke verklaringen niet de mening of het standpunt van de CAF als politiek neutrale organisatie weerspiegelen". De CAF betreurt de incidenten en benadrukt dat "ze zal onderzoeken in welke mate de politieke verklaringen en gebeurtenissen tijdens de openingsceremonie van het CHAN TotalEnergies Algeria 2022 in strijd waren met de statuten en regels van de CAF en de FIFA".

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond hekelt racisme tijdens CHAN in Algerije (video)

Marokko neemt als titelverdediger niet deel aan het toernooi omdat de Algerijnse autoriteiten het vliegtuig van Royal Air Maroc geen toelating hebben gegeven om over Algerijns grondgebied te vliegen om de spelers naar Constantine te brengen. Daarop heeft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) besloten dat Marokko niet aan het kampioenschap kan deelnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team