Zoeken

Patrice Motsepe pleit voor WK-bod Marokko-Algerije

8 februari 2023 - 15:00 - Sport

©

Patrice Motsepe, de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond (CAF), prees de succesvolle organisatie van de 7ᵉ editie van het African Championship of Nations (CHAN 2023), dat van 13 januari tot 4 februari 2023 plaatsvond in Algerije. Hij hield ook een pleidooi voor de gezamenlijke kandidatuur van Marokko en Algerije voor de organisatie van een wereldkampioenschap.

"Algerije en Marokko moeten een bod doen om een WK te organiseren. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van hun infrastructuur. Het zou ons trots maken," zei Patrice Motsepe tijdens een persconferentie op zaterdag 4 februari, enkele uren voor de eindwedstrijd van het CHAN 2023 in Algiers. Senegal won die dag het kampioenschap door Algerije met 5-4 op strafschoppen te verslaan.

Lees ook: Marokko wil Afrika Cup 2025 organiseren

Ook de Frans-Algerijnse journaliste Vanessa Le Moigne formuleerde dezelfde wens. Zij sprak "de vrome wens uit dat Noord-Afrikaanse landen op een dag de handen ineen slaan om een wereldkampioenschap te organiseren". Dat schreef ze in een bericht op sociale media. Ook zij feliciteerde Senegal met zijn overwinning en Algerije voor de succesvolle organisatie van het CHAN.

Lees ook: Afrika Cup 2025: Marokko of Algerije?

Een aantal weken eerder sprak Salah Bey-Aboud, directeur communicatie van de Algerijnse voetbalbond (FAF), eveneens de wens uit dat Algerije samen met andere landen een WK zou organiseren. "We zijn ons ervan bewust dat de specificaties voor het organiseren van een WK niet gemakkelijk zijn, maar we hopen in de komende jaren dat het ons zal lukken, ook al zal het samen met andere landen zijn," zei hij op Beur FM.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team