Zoeken

Chakib Benmoussa ambassadeur van Marokko in Frankrijk?

4 december 2012 - 11:30 - Marokko

©

Chakib Benmoussa, huidige voorzitter van de Economische en Sociale Raad, wordt getipt om de volgende ambassadeur van Marokko in Frankrijk te worden. Sinds het vertrek eind 2011 van de intussen overleden El Mostapha Sahel, staat die functie open.

Benmoussa zou nog vóór het bezoek van François Hollande aan Marokko begin 2013, worden benoemd tot ambassadeur. Marokko zou de Franse regering op 22 november op de hoogte hebben gebracht van Chakib Benmoussa’s nominatie.

Verschillende namen werden in de afgelopen maanden genoemd om die functie te vervullen. Onder hen bevinden zich de socialisten Fathallah Oualalou en Mohamed El Yazghi, alsook Fouad Ali El Himma en Taib Fassi Fihri.

Sinds het vertrek van El Mostapha Sahel, is de invloed van Marokko in Frankrijk sterk verzwakt, nog meer sinds François Hollande president is.

Als Chakib Benmoussa Marokko’s ambassadeur in Frankrijk wordt, zal hij voor de tweede keer in zijn carrière El Mostapha Sahel opvolgen. In 2006 had hij hem namelijk al vervangen als minister van Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team