Zoeken

Mohamed Saad Alami, ambassadeur van Marokko in Saoedi-Arabië?

17 september 2012 - 15:09 - Marokko

©

Mohamed Saad Alami, voormalige minister van Modernisering van de overheidssector in de regering Abbas El Fassi, wordt getipt om de nieuwe ambassadeur van Marokko in Saoedi-Arabië te worden.

De benoeming van een Marokkaanse ambassadeur in Saoedi-Arabië werd besloten tijdens de recente ontmoeting van Koning Mohammed VI en Koning Abdullah. De Saoedische Koning is sinds eind augustus op vakantie in Marokko waar hij verblijft in zijn residentie te Ain Diab, Casablanca.

Verschillende persoonlijkheden werden in het verleden getipt om ambassadeur in Saoedi-Arabië te worden. Marokko heeft sinds de dood in november 2009 van de voormalig ambassadeur Abdelkrim Semmar, nooit een vervanger gevonden.

Volgens Akhbar Al Yaoum zal Saoedi-Arabië ook een ambassadeur benoemen in Rabat. Het zou gaan over Abdelaziz Ben Othmane Touijri, huidige voorzitter van de Islamic Educational, Scientific and Cultural Organization (Isesco).

Daar de zetel van de Isesco in Rabat is gevestigd, onderhoudt Abdelaziz Ben Othmane Touijri reeds nauwe relaties met Marokkaanse verantwoordelijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team