Zoeken

Personeel Ambassade Marokko in Parijs teruggeroepen

22 mei 2012 - 17:30 - Marokko

©

Vorige week zijn zeventien personeelsleden van de Ambassade van Marokko in Parijs, met inbegrip van de interim-ambassadeur in functie sinds het vertrek van El Mostafa Sahel, teruggeroepen naar Marokko.

Volgens bronnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft deze terugroeping niets te maken met het bezoek van koning Mohammed VI in Frankrijk, zoals vermeld in de media. Ook is er geen enkele link met de protestactie op 14 mei van docenten Arabisch en Marokkaanse cultuur in Frankrijk, België en Nederland.

Het ministerie legt uit dat de maatregel een groot deel van de diplomatieke diensten van Marokko in de wereld betreft en een gewone mutatie is van personeelsleden waarvan het contract ten einde komt.

Verschillende figuren van het Marokkaans politiek toneel werden sinds de benoeming van El Mostafa Sahel als adviseur van de Koning, getipt om ambassadeur van Marokko in Frankrijk te worden. Onder hen behoren namelijk Fouad Ali El Himma en Saad Hassar.

Ook de Marokkaanse socialisten Mohamed El Yazghi en Fathalah Oulalou, beiden lid van de USFP, strijden om de zeer begeerde functie van ambassadeur in Parijs. De twee tegenstanders aarzelen daarvoor niet hun relaties met de onlangs aan de macht gekomen Franse socialisten, te laten spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team