Zoeken

Franse president begin 2013 in Marokko

8 oktober 2012 - 18:53 - Wereld

©

De Franse president François Hollande, vertelde vrijdag tijdens de 5+5 meeting in Malta, dat hij zich begin volgend jaar in Marokko zou begeven.

Aan Marokkaanse Premier Abdelilah Benkirane, zij President Hollande dat hij zich erop "verheugt om begin volgend jaar naar Marokko te komen".

Sinds zijn benoeming, heeft François Hollande een bezoek aan Marokko steeds uitgesteld. Hij heeft zelfs besloten om naar Algerije te rijzen in december dit jaar, een première voor een Franse President! Het is namelijk de gewoonte dat wanneer een nieuwe Franse staatshoofd wordt benoemd, hij of zij voor een eerste buitenlandse bezoek Marokko kiest.

De keuze van Algerije voor de eerste verplaatsing van Hollande als president in een Maghreb-land, wordt dan ook sterk afgekeurd in Marokko.

De ontmoeting tussen de Franse staatshoofd en Abdelilah Benkirane, werd bijgewoond door de Franse minister van Buitenland Laurent Fabius, de Marokkaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Youssef Amrani, en de Marokkaanse ambassadeur in Rome, Hassan Abouyoub.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team