Zoeken

Abdelouahab Bellouki nieuwe ambassadeur van Marokko in Saoedi-Arabië?

11 oktober 2011 - 13:00 - Marokko

©

De directeur van het protocol aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, Abdelouahab Bellouki, zou moeten worden aangewezen als ambassadeur van Marokko in Saoedi-Arabië. De vacature sinds twee jaar open, is van het grootste belang voor het Koninkrijk, nog meer sinds de nieuwe samenwerking tussen Marokko en de landen van de Gulf Cooperation Council (GCC).

Fouad Ali El Himma, oprichter van de Authenticiteit en Moderniteit Partij (PAM), was sterk getipt eerder dit jaar om ambassadeur van Marokko in Saoedi-Arabië te worden, voordat hij zelf een einde aan het gerucht stelde.

Anderzijds doen geruchten de ronde dat Taib Fassi Fihri, de huidige minister van Buitenlandse Zaken, niet de enige potentiële kandidaat is om El Mostapha Sahel, deze week benoemd tot adviseur van het Koninklijk Kabinet, op te volgen in Frankrijk.

Saâd Hassar, staatssecretaris bij de minister van Binnenlandse Zaken, en Mohamed Bousaid, Wali van Souss-Massa-Drâa, zouden eveneens op de shortlist van kandidaten voor de functie van ambassadeur van Marokko in Frankrijk voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team