Zoeken

Taib Fassi Fihri, ambassadeur van Marokko in Frankrijk?

8 oktober 2011 - 17:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft de huidige ambassadeur van Marokko in Frankrijk, El Mostapha Sahel, benoemd tot adviseur van het Koninklijk Kabinet, aldus een verklaring van het Ministerie van het Koninklijk Huis.

El Mostapha Sahel, 65, zal binnenkort in zijn nieuwe functie toetreden als koninklijke adviseur. Hij zou in Frankrijk volgens hardnekkige geruchten, worden vervangen door de huidige minister van Buitenlandse Zaken, Taib Fassi Fihri die zelf zijn ministeriële portefeuille zal verliezen na de verkiezingen van 25 november.

De man, gekozen voor "zijn bekwaamheid, ervaring, betrouwbaarheid en toewijding", heeft diverse functies bekleed waaronder die van minister van Visserij en Handel, Wali van de regio Rabat-Salé-Zemmour-Zaer, minister van Binnenlandse Zaken, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties.

Sahel, die een tijdje zijn functie van ambassadeur had moeten opgeven wegens gezondheidsproblemen, zal nauw samenwerken met Abdellatif Menouni, voorzitter van de Commissie voor hevrorming van de Grondwet onlangs ook tot adviseur benoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team