Zoeken

Franse president verkozen dankzij moslims

28 juli 2012 - 13:18 - Wereld

©

Franse moslims stemden massaal voor de links-kandidaat François Hollande, in de laatset Franse presidentiële verkiezingen, aldus een onderzoek van IFOP.

In de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, koos 57% van de moslimkiezers voor Francois Hollande. In de tweede ronde waren het er 86%. Moslims vertegenwoordigen in Frankrijk 5% van het electoraat.

In 2007 al hadden de moslimkiezers weinig gestemd voor Nicolas Sarkozy, geeft IFOP aan, dat haar onderzoek heeft uitgevoerd op een steekproef van 680 moslims.

"Volgens onze gegevens heeft geen enkele andere bevolkingsgroep zo overweldigende gestemd voor de socialistische kandidaat (of tegen Nicolas Sarkozy)", aldus het onderzoekinstituut.

François Hollande heeft zijn verkiezing als Staatshoofd te danken aan de stemmen van moslimkiezers concludeert IFOP, die het falen van rechts uitlegt door de controverse over halal-voeding en de debatten over nationaal identiteit en immigratie.

Moslimkiezers, vooral afkomstig uit Noord-Afrika, vertegenwoordigden 6 à 10% van het totaal aantal stemmen in de laatste presidentsverkiezingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team