Zoeken

Marokkaanse socialisten vechten om Ambassade van Marokko in Frankrijk

13 mei 2012 - 17:00 - Marokko

©

De twee Marokkaanse socialistische leiders Mohamed El Yazghi en Fathallah Oualalou, vechten beiden voor de functie van ambassadeur van Marokko in Frankrijk.

De recente publicatie van een foto van de nieuwe Franse president François Hollande en Mohamed El Yazghi, wordt in Marokko dan ook aangezien als een poging om te overtuigen dat El Yazghi de beste kandidaat is.

De verkiezing van François Hollande wordt door Marokkaanse socialisten beschouwd als een kans om op de voorplan te keren van de Marokkaanse politiek scene, dit door gebruik te maken van de nabijheid met hun Franse collega’s.

Mohamed El Yazghi verklaarde onlangs dat de USFP zal werken aan de "populaire diplomatie" om de belangen van Marokko te dienen, ook al is de USFP een oppositiepartij. De voormalige USFP-leider vertelde ook aan Akhbar Al Yaoum, dat Hollande voor de ontwikkeling en versterking was van de samenwerking met Marokko.

Een anonieme bron, mogelijke een USFP-activist, publiceert sinds een aantal weken op internet vertrouwelijke informaties over USFP-bijeenkomsten. USFP-minister Driss Lachgar heeft hierover een onderzoek gelast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team