Zoeken

Casablanca bij goedkoopste steden om te studeren

19 december 2021 - 19:40 - Marokko

©

Om goedkoop in Afrika te studeren is Casablanca een goede keuze. De Marokkaanse zakenmetropool behoort dit jaar tot de goedkoopste steden op het continent als het gaat om internationaal onderwijs.

Een studie van de International School Database heeft op 6 december gegevens bekendgemaakt over de duurste en goedkoopste studentensteden in Afrika.

Lees ook: Marokko: verbod op betaalde bijlessen

Volgens de door Challenge aangehaalde resultaten heeft Casablanca een belangrijke economische en strategische verschuiving gemaakt van de duurste stad van vorig jaar naar de op één na goedkoopste steden dit jaar. Oorzaak hiervan is de aanzienlijke daling van de gemiddelde prijzen. Met een gemiddelde jaarprijs van 4735 dollar (43.585 dirham) is de Marokkaanse metropool de op één na goedkoopste stad op het Afrikaanse continent.

Andere steden in Afrika die uit de enquête naar voren kwamen, zijn Kaapstad en Johannesburg in Zuid-Afrika, die ook enkele van de goedkoopste prijzen voor internationaal onderwijs bieden.

Lees ook: Vier Marokkaanse businessscholen in Afrikaanse top 5

Als het gaat om de duurste steden in Afrika voor internationaal onderwijs, staat Nairobi bovenaan de lijst. De prijzen in de Keniaanse hoofdstad variëren van iets meer dan 5000 dollar (46.024 dirham) per jaar tot iets minder dan 15.000 dollar (138.073 dirham).

De Verenigde Staten, China, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk blijven volgens het onderzoek de vier duurste landen voor internationaal onderwijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team