Zoeken

Marrakech bij topbestemmingen 2022 volgens New York Times

12 januari 2022 - 19:40 - Marokko

©

De stad Marrakech is één van de 52 bestemmingen die in 2022 worden aanbevolen door de Amerikaanse krant The New York Times.

Aan het begin van elk jaar publiceert The New York Times een lijst van 52 bestemmingen die ze aanbevelen voor een reis in de komende 12 maanden. De stad Marrakech neemt een prominente plaats in op deze lijst van landen, steden, districten en zelfs natuurgebieden. De lijst bevat "plaatsen over de hele wereld waar reizigers een deel van de oplossing kunnen zijn", aldus de Amerikaanse krant, die daarmee haar voorkeur aantoont voor duurzame steden.

Lees ook: Fransen verkiezen Marrakech boven Dubai of Barcelona

In de top drie van de lijst staan de stad Chioggia in de Italiaanse provincie Venetië, het Chimanimani National Reserve in Mozambique en het district Queens in New York. Steden als Kioto in Japan en Zihuatanejo in Mexico staan ook op de lijst. Het eiland El Hierro, "het meest afgelegen en, volgens sommigen, het meest charmante van de Canarische Eilanden", neemt volgens de krant de 23ᵉ plaats in, en de Cíes-eilanden in Vigo staan op de 47ᵉ plaats.

Lees ook: Marrakech, trekpleister voor Israëlische toeristen

Bij de natuurgebieden koos de Amerikaanse krant onder meer voor het nationaal park Cerro Castillo in Chili en het nationaal park Iberá, in de provincie Corrientes in Argentinië. Landen als Zuid-Afrika of Slovenië en gemeenten zoals Courmayeur in Italië, worden door de krant ook beschouwd als veilige bestemmingen in 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team