Zoeken

Marokkaanse TGV bij snelste ter wereld

13 december 2021 - 11:20 - Marokko

tgv-marokkaanse-treinen-snelste-wereld.jpg

Het reisportaal CNN Travel heeft de Marokkaanse hogesnelheidstrein Al Boraq in de top tien van snelste treinen ter wereld geplaatst. In deze rangschikking is het bovendien de enige hogesnelheidstrein in Afrika.

Al Boraq behaalde de 6e plaats in de CNN Travel ranking. Hij haalt een topsnelheid van 320 km/u op het 186 km lange traject tussen Tanger en Kenitra.

Lees ook: Marokko investeert 7,7 miljard dirham in spoorwegen

"Al Boraq is ook de houder van het Afrikaanse snelheidsrecord. Dit record werd gemeten tijdens tests in 2017 vóór de inbedrijfstelling", meldt de Amerikaanse site. Tot het tegendeel is bewezen, is een hogesnelheidstrein het meest efficiënte alternatief voor luchtvervoer, zegt CNN Travel.

Lees ook: Marokkaanse Al Boraq is een van de snelste treinen ter wereld

Bovenaan de lijst van snelste treinen ter wereld staat een supersnelle trein in China (460 km/u), die de luchthaven Pudong van Shanghai verbindt met het station Longyang Road in het centrum van de stad. Dan volgt de Chinese "CR400" (350 km/u), de ICE3, een Duitse hogesnelheidstrein (330 km/u) en een andere HSL (320 km/u) die verschillende steden in Europa met elkaar verbindt. Met 320 km/u sluit de Japanse JR East E5 de top vijf af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team