Zoeken

Rabat en Casablanca bij goedkoopste steden voor expats

27 juni 2021 - 16:20 - Marokko

©

Uit een jaarlijks onderzoek naar de kosten van levensonderhoud in grote steden over de hele wereld is gebleken dat de Marokkaanse steden Casablanca en Rabat tot de goedkoopste bestemmingen voor expats behoren.

Op de ranglijst die elk jaar wordt gepubliceerd door het Amerikaanse adviesbureau Mercer is Casablanca gestegen van de 121ste naar de 114de plaats en heeft de hoofdstad Rabat een sprong van 7 plaatsen gemaakt naar de 152ste plek.

Lees ook: Casablanca duurste stad in Noord-Afrika, Rabat tweede

De resultaten van dit jaarlijkse onderzoek worden door multinationals en overheden gebruikt als indicator voor het vaststellen van de salarissen van hun buitenlandse werknemers. Voor het onderzoek is er gekeken naar de kosten van 200 verschillende goederen en diensten zoals huisvesting, vervoer, voedsel, kleding, huishoudelijke artikelen en culturele en vrijetijdsactiviteiten, meldt het Amerikaanse adviesbureau. De ranking bestaat uit 209 steden die zijn verspreid over vijf continenten. De Amerikaanse stad New York dient als de meetlat waarlangs de andere steden worden gelegd.

In de Maghreb-regio zijn Algiers (198ᵉ) en Tunis (206ᵉ) de duurste steden om te wonen. Uit het onderzoek blijkt ook dat de kosten voor levensonderhoud in Europa en Zuidoost-Azië zijn gestegen door de zwakke dollar.

Vorig jaar stond Hong Kong nog op de eerste plaats van de ranglijst, maar de Chinese stad is afgezakt vanwege de hoge kosten voor huisvesting. De kosten van levensonderhoud in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn juist flink gekelderd door de economische crisis die is veroorzaakt door de vernietigende explosie die op 4 augustus 2020 plaatsvond in de haven van de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team