Zoeken

Casablanca brengt Airbnb’s op orde

23 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

De stad Casablanca heeft besloten de strijd aan te gaan met illegale toeristenappartementen die de lokale toeristenindustrie negatief beïnvloeden.

Volgens de geldende wetgeving moeten appartementen een vergunning hebben voordat ze via internationale online platforms zoals Airbnb accommodatie kunnen aanbieden. Veel toeristenappartementen in Casablanca voldoen echter niet aan deze vereiste.

Lees ook: Marokko stelt regels vast voor Airbnb

Toerismeprofessionals hebben bij de directeur van het stedelijk agentschap van Casablanca (AUC) geklaagd over de toename van illegale toeristenappartementen in de stad, zo meldt een anonieme bron aan Morocco World News. De professionals gaven aan dat deze situatie hen grote schade berokkent en vroegen de AUC, onder toezicht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Toerisme, om maatregelen te nemen tegen eigenaars van hotelappartementen.

De autoriteiten van Casablanca hebben daarop besloten hard op te treden tegen toeristenappartementen die zonder vergunning opereren. Vanaf nu moeten woningen die verhuurd worden via Airbnb een dossier indienen om een vergunning te krijgen, in overeenstemming met de geldende regels betreffende toeristische inrichtingen en andere vormen van toeristische accommodatie.

Lees ook: Airbnb omzeilt Marokkaanse belastingdienst

Bovendien overweegt de AUC om het percentage nieuwe toeristenappartementen in de stad te beperken tot 20% en de voorwaarden voor het verlenen van bouwvergunningen door de overheid te herzien. Casablanca is één van de beste toeristische bestemmingen ter wereld. Volgens de Brand Finance City Index 2023 is het de vierde beste stad in Afrika om te wonen, werken en studeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team