Zoeken

Illegale villa’s in Salé gesloopt, eigenaars woedend

21 maart 2024 - 14:00 - Marokko

©

De sloop van illegale bouwwerken in de Marokkaanse gemeente Shoul bij Salé heeft tot gemengde reacties geleid. De actie trof villa’s, winkels en toeristische ruimtes die zonder vergunning waren neergezet.

Een tiental villa’s, deels omgebouwd tot toeristische attracties of cafés, werden met de grond gelijk gemaakt. De bewoners van Shoul juichen de actie toe. Al jarenlang verzetten zij zich tegen de illegale bouw van villa’s op grote percelen, grenzend aan scholen. De villa’s werden vervolgens omgebouwd tot privécafés waar waterpijp werd gerookt of tot feestzalen die volgens de bewoners drugs- en alcoholhandel aantrokken in de weekends.

Lees ook: Marokko: sloop strandvilla’s legaal?

De eigenaars van de villa’s uiten echter hun ongenoegen. De voorzitter van de gemeente Shoul rechtvaardigt de sloopacties. "De legaliteit handhaven is geen spektakel, maar gewoon ons werk," aldus de voorzitter. Hij benadrukt dat de actie gericht is op de bescherming van de infrastructuur, het bos en de toeristische ontwikkeling van de gemeente. De sloop zal volgens hem leiden tot een betere ordening van het toerisme, nieuwe jobs en een aantrekkelijkere bestemming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team