Zoeken

Marokko stelt regels vast voor Airbnb

14 augustus 2023 - 21:00 - Marokko

©

Het decreet dat de administratieve procedures bepaalt voor de opening en exploitatie van toeristische etablissementen is na de goedkeuring ervan door de Marokkaanse regering en de publicatie in het Staatsblad, van kracht geworden in Marokko.

Het decreet nr. 2.23.441 betreffende wet nr. 80.14 met betrekking tot toeristische accommodatie is van kracht geworden, meldt Al3omk. Dit decreet heeft tot doel de verschillende vormen van toeristische aangelegenheden te reguleren, inclusief toeristische vastgoedcomplexen, accommodaties bij mensen thuis, bivakken, alternatieve accommodaties zoals Airbnb en toeristische restaurants.

Lees ook: Airbnb verloor 1,4 miljoen gebruikers door verklaring tegen discriminatie

De tekst specificeert de administratieve procedures met betrekking tot de opening en exploitatie van toeristische etablissementen, de richtlijnen van geavanceerde decentralisatie en de herziening van het vergunnings- en classificatieproces. Het stelt ook de termijnen vast voor de behandeling van dossiers. Bovendien voorziet het decreet de invoer van een exploitatievergunning vóór de opening van elke toeristische accommodatie, met een nieuwe classificatiemethodologie die de kwaliteit van de geleverde diensten reguleert.

Lees ook: Airbnb omzeilt Marokkaanse belastingdienst

De procedures voor de toezicht op en het vernieuwen van de exploitatieclassificatie, en het verlenen van de exploitatievergunning gebeurt na advies van de verenigde regionale investeringscommissie. Dezelfde procedure geldt voor campers, accommodatie bij mensen thuis en alternatieve accommodatie, die door de lokale autoriteiten zijn toegestaan na overleg met de betrokken diensten en met inachtneming van hun specificaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team