Zoeken

Marokko versterkt controles op Airbnb-verhuur

22 april 2024 - 14:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten pakken illegale Airbnb-verhuur aan. In samenwerking met de ministeries van Toerisme en Binnenlandse Zaken voert het Wisselkantoor een grootschalige audit uit van internationale overschrijvingen voor de verhuur van toeristische woningen via Airbnb.

Deze actie is gericht op het handhaven van de geldende wetgeving, die professionele verhuurders van toeristische woningen verplicht om de nodige vergunningen van de lokale autoriteiten te verkrijgen voordat ze hun activiteiten kunnen uitoefenen. Bovendien wordt ook de verhuur via Airbnb, die aanzienlijke inkomsten genereert, aan banden gelegd.

Lees ook: Airbnb reden voor daling inkomsten toerisme in Marokko?

Bronnen van Hespress melden dat deze audit aan het licht heeft gebracht dat er aanzienlijke bedragen geld worden overgemaakt, soms meer dan 100.000 dirham per maand, voor de verhuur van appartementen en huizen in Casablanca, Marrakech, Essaouira en Tanger. Deze bedragen worden niet aangegeven, wat enorme verliezen voor de Marokkaanse staat betekent.

De controleurs ontdekten ook dat "de waarde van de financiële overschrijvingen via het Airbnb-platform niet door het ministerie van Toerisme is opgenomen in de regelmatig gemelde inkomsten van de sector". Ze stelden ook vast dat deze overschrijvingen doorgaans plaatsvinden via bankrekeningen, PayPal, creditcards of via geldtransferagentschappen.

Lees ook: Marokko stelt regels vast voor Airbnb

"Sommige Marokkaanse eigenaren van huurwoningen verrichten hun financiële transacties in het buitenland, met name in Frankrijk en Spanje", aldus de controleurs. Het auditrapport is overgemaakt aan het ministerie van Binnenlandse Zaken, meer bepaald aan de Algemene Inspectie van het Territoriaal Bestuur, voor verdere actie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team