Zoeken

Britse toerist filmt oneerlijke taxichauffeur in Marrakech (video)

24 december 2022 - 22:00 - Marokko

©

De taxirit had hem 70 dirham moeten kosten, maar de chauffeur eiste 350 dirham. Een Britse toerist was zich ervan bewust dat hij in Marrakech werd opgelicht en betaalde het bedrag, maar publiceerde het verhaal op zijn YouTube-kanaal. Veel internetgebruikers reageren geschokt.

Ondanks de talrijke toeristische campagnes om de massale terugkeer van toeristen naar Marokko aan te moedigen, blijken er toch nog steeds oneerlijke spelers in de sector te zitten, die misbruik maken van de situatie van toeristen. Dat is het geval van de oplichter in Marrakech die door een Britse toerist werd ontmaskerd.

Lees ook: Politie inspecteur in Rabat verdacht van oplichting

In een op sociale media gedeelde video vertelt de bekende YouTuber Simon Wilson, dat een taxichauffeur in Marrakech hem een prijs van 350 dirham in rekening bracht voor zijn vervoer van de internationale luchthaven Marrakech-Menara naar het Djemaa El Fna-plein.

Lees ook: Laayoune: valse burgemeester, echte oplichter

De toerist gaf hem 400 dirham bij aankomst. De chauffeur weigerde hem het wisselgeld te geven en zei "50 dirham voor mij", maar de toerist stond erop het terug te krijgen. Het filmpje dat op zijn sociale media-accounts is geplaatst, werd door meer dan 8 miljoen mensen bekeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team