Zoeken

Marrakech trekt tientallen rijvergunning taxichauffeurs in

15 januari 2023 - 14:00 - Marokko

©

Momenteel loopt in Marrakech actie om de slechte praktijken te bestrijden van taxichauffeurs die de tarieven niet respecteren. Er zijn in totaal bijna vijftig vergunningen ingetrokken.

Het is de bedoeling dat Marrakech een einde maakt aan de buitensporige prijzen die sommige chauffeurs van kleine taxi’s hanteren. Een door de stad opgerichte commissie voor taxifraude heeft 46 vergunningen ingetrokken. De intrekking duurt één tot twee maanden.

Lees ook: Marrakech brengt orde in tarieven voor taxi’s op luchthaven

Aanleiding voor de maatregel is het geval van een chauffeur van een kleine taxi die de beroemde Britse YouTuber "Simon Wilson" 350 dirham had afhandig gemaakt voor een rit van de internationale luchthaven Marrakech-Menara naar het Djemaa El Fna-plein. Het tarief was normaal 70 dirham. In een interview met SNRTNews zei Maâti Alga, hoofd van het departement Economie en Coördinatie, dat de stad Marrakech naar aanleiding van dit geval toezichtcomités heeft opgericht.

Lees ook: Marrakech: taxichauffeur die YouTuber oplichtte cel in

De vaste prijs voor kleine taxi’s die Marokkaanse en buitenlandse passagiers van en naar de luchthaven Marrakech Menara vervoeren, bedraagt 70 dirham. Doorgaan naar de Palmentuin kost 100 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team