Zoeken

Marrakech: taxichauffeur die YouTuber oplichtte cel in

9 januari 2023 - 12:00 - Marokko

©

De rechtbank van Marrakech heeft de taxichauffeur die ervan werd beschuldigd een beroemde Britse YouTuber te hebben opgelicht, veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 500 dirham.

De zaak dateert van december 2022. Terwijl de rit 70 dirham had moeten kosten, eiste de taxichauffeur in Marrakech 350 dirham. De toerist was zich bewust van de oplichting. Hij betaalde het bedrag maar plaatste het verhaal wel op zijn YouTube-kanaal.

Lees ook: Taxichauffeur die YouTuber in Marrakech oplichtte is vergunning kwijt

De video van de bekende YouTuber, genaamd "Simon Wilson", is viraal gegaan en heeft tot veel verontwaardiging geleid op sociale media en zelfs tot een reactie vanwege de lokale autoriteiten in Marrakech. Op 28 december 2022 werd de taxibestuurder geïdentificeerd en in hechtenis genomen en werd zijn vergunning ingetrokken. De zaak werd doorverwezen naar de rechtbank in Marrakech.

Lees ook: Britse toerist filmt oneerlijke taxichauffeur in Marrakech (video)

Daar viel het vonnis deze week. De tuchtkamer van de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech heeft de beschuldigde veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en een boete van 500 dirham, wegens "oplichting en afpersing".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team