Zoeken

Oplichting in Marrakech: toerist loopt in de val

21 mei 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een Arabische toerist is het slachtoffer geworden van oplichting in Marrakech. In een video op sociale media deelt hij zijn ervaring om andere toeristen te waarschuwen.

De man was op weg naar Djemaa El Fna, het beroemde plein in Marrakech, toen hij werd aangesproken door een man die zich aanbood als gids. De gids leidde de toerist vervolgens naar een restaurant waar "bissara" (een traditionele Marokkaanse soep) werd geserveerd. Na de maaltijd eiste de gids 200 dirham voor zijn diensten.

Lees ook: Marokko: "taxi van de schande" schokt toerist in Agadir (foto’s)

De toerist was verbaasd over het hoge bedrag en weigerde te betalen. Hij gaf de gids 5 dirham, wat de gids woedend maakte. De toerist filmde het incident en deelde de video online om andere toeristen te waarschuwen voor deze oplichters.

Lees ook: Toeriste onthult op sociale media oplichting in Fez, dader gearresteerd

Helaas zijn er veel soortgelijke verhalen van toeristen die in Marrakech zijn opgelicht. Oplichters benaderen toeristen vaak op populaire plekken zoals Djemaa El Fna en proberen ze te overtuigen om geld te besteden aan overbodige diensten of producten. Dit soort gedrag schaadt de reputatie van Marrakech als toeristische bestemming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team