Zoeken

Tanger: hoge boete voor Turkse toerist die valscherm gebruikte

22 januari 2023 - 12:00 - Marokko

©

In Tanger heeft de douane een boete van 20.000 dirham opgelegd aan een Turkse toerist die zonder voorafgaande toestemming met een valscherm over de stad vloog.

De dader werd gearresteerd toen hij het land wilde verlaten. De valscherm werd tijdens een routinecontrole op de luchthaven van Tanger gevonden, meldt Al Akhbar. Uit het door de douanediensten verrichte vooronderzoek is gebleken dat de verdachte de valscherm zonder vergunning had ingevoerd. Hij vloog ook over Tanger zonder toestemming van de plaatselijke autoriteiten.

Lees ook: Mogen toeristen Marokko binnen met een drone?

Deze handeling is in Marokko verboden, aangezien de geldende wet voorziet in sancties in geval van niet-aangifte van dergelijke apparatuur. Bovendien heeft de verdachte de valscherm ingevoerd zonder de officiële kanalen te doorlopen in het kader van de bescherming van het nationale grondgebied, met name met betrekking tot drugshandel. De toerist kreeg een boete van 20.000 dirham en zijn valscherm werd door de douane in beslag genomen.

Lees ook: Voorwaarden voor invoer van drones in Marokko

De overtreder, die beweert een liefhebber van luchtsporten te zijn, heeft een klacht ingediend bij het bevoegde parket om het besluit van de douane aan te vechten en de annulering ervan te eisen. Hij zegt dat de prijs van zijn valscherm dicht bij het bedrag ligt van de opgelegde boete.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team