Zoeken

Brit die voor goed doel fietste omgekomen bij aardbeving in Marokko

20 september 2023 - 23:30 - Marokko

©

Een Brit die een wereldreis per fiets maakte om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, is omgekomen bij de verwoestende aardbeving die Marokko op 8 september heeft getroffen.

David Barden heeft zijn wereldreis per fiets niet kunnen voltooien. Zijn reis eindigde in Marokko. Hij was van plan om op 8 september in hotel La Belle Vue, gelegen op de top van een berg in de afgelegen regio Tizi N’test, te overnachten. Hij voelde zich echter te moe om de berg op te fietsen. Daarom besloot hij de nacht door te brengen in Café Sunset, op 8 km van het hotel. Toen de aardbeving toesloeg, stortte de veranda van het café in op David.

Lees ook: Younass en Samira overlijden tijdens huwelijksreis in Marokko

Zijn dochter Sarah probeerde hem te vinden. Ze nam contact op met Hamza Boumazough, de eigenaar van hotel La Belle Vue, waar haar vader had gezegd dat hij die nacht zou verblijven. Boumazough en andere dorpelingen gingen naar hem op zoek. Ze vonden David’s lichaam de volgende ochtend onder het puin. "Ik ben diep geraakt door Hamza’s hulp, hij was voor mij een echte reddingsboei om mijn vader terug te vinden", vertelde Sarah aan Al Jazeera. Alleen al in de regio Tizi N’test eiste de aardbeving 456 levens.

Lees ook: Ayoub, 16 jaar: de onmogelijke rouw na de aardbeving in Marokko

David Barden was van plan om 20 landen per fiets te bezoeken. Zijn laatste blogpost dateert van 7 september: "Tot nu toe heb ik tijdens deze reis door meer dan 20 landen genoten door veeleisende uitdagingen aan te gaan en de dagelijkse routine te breken... De lange, toevallige gesprekken met mensen en hun levenservaringen, zo anders dan die van mij, zijn altijd een verrijkend onderdeel van de reis", schreef David Barden enkele uren voor zijn overlijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team