Zoeken

Mysterieuze laatste bericht van Britse vader aan dochter voor fatale aardbeving in Marokko

28 september 2023 - 12:00 - Marokko

©

Net voor de verwoestende aardbeving in Marokko heeft een 71-jarige Brit, David Barden, een onheilspellend sms-bericht achtergelaten voor zijn dochter. Hij overleed enkele uren later.

"Ik ben op de top van een bergketen in een plaats genaamd Tizi n Test. Een bizarre dag... xxx", schreef de gepensioneerde leraar, die bezig was met een liefdadigheidsfietstocht van bijna 2600 km, in een bericht aan zijn dochter.

Lees ook: Brit die voor goed doel fietste omgekomen bij aardbeving in Marokko

David Barden arriveerde op de avond van 8 september in Marokko en besloot, te vermoeid om de berg op te fietsen, te overnachten in Café Sunset, op 8 km van zijn geplande bestemming, Hotel La Belle Vue. Die nacht werd hij het slachtoffer van de aardbeving, toen het terras van het café op hem instortte.

In de uren van onzekerheid over haar vader’s lot, wendde zijn dochter Sarah zich tot Hamza Boumazough, eigenaar van Hotel La Belle Vue. Dankzij zijn hulp werd David’s lichaam de volgende ochtend tussen het puin gevonden. "Zonder Hamza hadden we hem nooit gevonden", zei Sarah. Ondanks dat hij alles had verloren - zijn huis en bedrijf - heeft Hamza zich ingespannen om David’s lichaam te bergen.

De tragische dood van David heeft in het Verenigd Koninkrijk veel verdriet veroorzaakt. "Het hele team van het Britse Rode Kruis is diepbedroefd om te horen van het tragische overlijden van onze jarenlange supporter, Dave Barden, in Marokko", zei Mike Adamson, CEO van het Britse Rode Kruis. Dave was bekend voor zijn liefdadigheidswerk, waarbij hij door 20 landen reisde en meer dan 4000 pond inzamelde voor de minderbedeelden.

Lees ook: Britse brandweerlieden na aardbeving Marokko: "Spannend maar angstaanjagend"

"Ik weet niet hoe ik verder moet zonder mijn vader. Hij was mijn rots, degene die mij opbeurde, soms letterlijk. Hij had vrienden over de hele wereld, van Los Angeles tot Peking en Sydney, omdat hij tot het einde loyaal was", zegt zijn dochter Sarah.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team