Zoeken

Aardbeving Marrakech: Franse toeriste op miraculeuze wijze gered

29 september 2023 - 23:00 - Marokko

©

In een schokkend relaas beschrijft Michelle Grosbois, afkomstig uit het Franse Pouancé, hoe ze de vernietigende aardbeving in de provincie Al Haouz op 8 september in Marokko heeft overleefd. Ze was op vakantie in het land toen de grond onder haar begon te beven.

Na jaren haar vakanties in Marokko te hebben doorgebracht, vloog Michelle op 2 september naar Marrakech. "Ik werk voor Selha in Renazé (Mayenne), dat een vestiging in Casablanca heeft. Ik was van plan vrienden daar te ontmoeten", vertelde ze aan Actu.fr. Tijdens haar vakantie besloot ze met een vriend, die Marrakech voor het eerst bezocht, een trip naar Casablanca te maken. Hun terugreis naar Marrakech was gepland voor 8 september, maar een veranderd reisplan zorgde voor een latere terugkeer.

Lees ook: Marokkaans dorp gered van aardbeving dankzij bruiloftsfeest

Op de avond van de aardbeving waren ze in een hotel in Casablanca. "Het bed en de lampen begonnen te schudden. Het leek alsof de muren bewogen", beschrijft ze. In de chaos die volgde, werd het hotel geëvacueerd. "Er was geen elektriciteit. We dwaalden door donkere gangen, zonder te weten waar naartoe. We brachten de nacht buiten door. Pas rond 6 uur ’s ochtends konden we terug naar onze kamers", zegt Michelle.

Lees ook: Younass en Samira overlijden tijdens huwelijksreis in Marokko

Na deze traumatische ervaring keerden ze terug naar Marrakech om de verwoestingen te aanschouwen. "Alles was verwoest. We zagen bebloede mensen. De plek waar we verbleven was volledig weggevaagd". Terug in Frankrijk organiseerde Michelle een kledinginzameling voor de slachtoffers. Drie weken na de aardbeving realiseert ze zich haar geluk. "Mijn naasten zeggen dat ik een beschermengel heb".

Bladna.nl