Zoeken

BioNTech overweegt bouw fabriek in Marokko

11 augustus 2021 - 11:20 - Economie

©

BioNTech, Duits biotechnologiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van immunotherapieën voor de behandeling van ernstige ziekten, wil in Afrika investeren om haar productie op te voeren. Daartoe is zij van plan een fabriek te openen in één van de volgende vijf landen: Marokko, Egypte, Zuid-Afrika, Tunesië of Senegal.

Het Duitse biotechbedrijf, dat samen met Pfizer een coronavaccin heeft ontwikkeld, heeft een deel van haar uitbreidingsplannen bekendgemaakt. Ze wil een grote fabriek voor de productie van innovatieve geneesmiddelen opzetten in Afrika.

Lees ook: Koning Mohammed VI geeft groen licht voor Marokkaanse vaccinproductie

Volgens de algemeen directeur van BioNTech, Ugur Sahin, is het Duitse bedrijf van plan een fabriek in Afrika te bouwen en een productienetwerk met lokale partners te ontwikkelen, om haar technologie op basis van mRNA, die gebruikt wordt als geïndividualiseerde immunotherapie, over te brengen naar een continent dat te kampen heeft met een gebrek aan toegang tot vaccins en andere levensreddende behandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.

Lees ook: Eerste ’made in marokko’ coronavaccin in november beschikbaar

Het bedrijf heeft vijf Afrikaanse landen met een vaccinindustrie op het oog. Het betreft Marokko, Egypte, Zuid-Afrika, Tunesië en Senegal. De Duitse groep wil onderhandelingen starten over de mogelijkheden om de fabriek in één van deze landen te openen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team