Zoeken

Binnenkort Dacia Jogger van Marokkaanse makelij?

31 augustus 2021 - 20:20 - Economie

©

Dacia bereidt zich voor om een nieuwe stationwagen met plek voor maximaal zeven passagiers op de markt te brengen. De vraag is of dit nieuwe voertuig in de fabriek in Tanger zal worden vervaardigd.

Autoliefhebbers worden op 3 september 2021 getrakteerd op een digitale presentatie van het nieuwe voertuig van Dacia. De stationwagen heet Jogger en wordt neergezet "als een gezinsvoertuig dat perfect geschikt is voor buitenactiviteiten". Het voertuig zal te zien zijn op de stand van het merk op het komende Autosalon van München, dat gepland staat van 7 tot 12 september, aldus Challenge.

Lees ook: Renault presenteert 100% Marokkaans auto-ontwerp

Het nieuwe voertuig zal naar verwachting een model vervangen dat in de fabriek van het merk in Tanger wordt vervaardigd. Alles wijst erop dat de Jogger ook in de fabriek van Renault in het noorden van Marokko zal worden geproduceerd.

Dacia zal de Logan MCV (Multi Convivial Vehicle), de Lodgy, of de Dokker niet langer in zijn catalogus hebben. Bij het ontwerp van de nieuwe auto moest er rekening worden gehouden met het door Luca de Meo, algemeen directeur van de Renault-groep, gelanceerde beleid, volgens het welke de diversiteit van de silhouetten beperkt moet worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team