Zoeken

Eerste ’made in marokko’ coronavaccin in november beschikbaar

20 juli 2021 - 12:40 - Marokko

©

Begin november zullen de eerste coronavaccins van Marokkaanse makelij beschikbaar zijn. Dit heeft het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt. Het zal een grote stap zijn in de bestrijding van het coronavirus in Marokko en de rest van het Afrikaanse continent.

Sinds onder het voorzitterschap van Koning Mohammed VI, verschillende contracten zijn ondertekend waarmee het startsein is gegeven voor de Marokkaanse productie van coronavaccins, zijn de voorbereidingen om dit mogelijk te maken in volle gang. De krant Al Akhbar meldt dat een delegatie van hoge functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid een bezoek heeft gebracht aan het hoofdkantoor van Sothema om zich te laten voorlichten over de capaciteit van het Marokkaanse bedrijf dat de vaccins zal gaan produceren.

Lees ook: Marokkaanse vaccin over 4 tot 6 maanden beschikbaar

De Chinese farmaceut Sinopharm heeft alle documenten die nodig zijn voor de productie van het Chinese vaccin verstrekt aan de ministeries die een rol spelen in het opzetten van een Marokkaanse productielijn. De formule van het vaccin blijft eigendom van het Chinese bedrijf en het Marokkaanse bedrijf Sothema heeft de vergunningen gekregen om het middel te gaan produceren en verpakken.

De directeur van Samsung Biologics, Samir Machour, is een van de hoofdrolspelers in de totstandkoming van de Marokkaanse productie van de vaccins. De Marokkaanse expert in industriële biotechnologie heeft zijn uitgebreide internationale netwerk ingezet om de inspanningen van de Marokkaanse overheid te voorzien van de broodnodige expertise. In een toespraak verklaarde Machour aan Koning Mohammed VI dat Marokko met de start van dit project in de nabije toekomst een voorloper zal zijn in de biofarmaceutische industrie op het Afrikaanse continent.

Lees ook: Marokko: productie Sinopharm-vaccins begint eind 2021

Ook kondigde Machour aan dat het farmaceuticabedrijf Recipharm betrokken zal zijn bij de ontwikkeling van de Marokkaanse vaccins. Dit Zweedse bedrijf is ’s werelds vijfde grootste geneesmiddelenproducent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team