Zoeken

Waarom is de bestemming Marokko populair bij senioren?

2 oktober 2022 - 16:00 - Marokko

©

De geleidelijke opheffing van de reisbeperkingen vergemakkelijkt de terugkeer van toeristen naar Marokko. Ook Franse senioren komen terug de warmte van de zon opzoeken. Daarnaast is het vliegticket en het verblijfspakket toegankelijk.

"Marokko en Tunesië zijn de twee bestemmingen die dit type reiziger aantrekken, eenvoudigweg omdat er geen taalbarrière is. Sommigen reizen naar Portugal, maar die spreken meestal wat Engels. Duitsers hebben dan weer een voorkeur voor Turkije omdat Turken Duits spreken. Turkije is vergelijkbaar met de bestemming Tunesië voor Duitse reizigers", zegt René-Marc Chikli, voorzitter van de Franse vakbond voor touroperators, in een interview met de RTBF.

Lees ook: Marokko bij beste landen voor expats

Een ander, niet minder belangrijk aspect dat gepensioneerden ertoe aanzet het koninkrijk te bezoeken, is de prijs van dit soort toerisme. "De kosten van de vlucht worden gedempt, aangezien reizigers vaak voor drie maanden vertrekken. Voor de accommodatie wordt het budget geraamd op 200 euro per week. En de hotels hanteren zeer aantrekkelijke tarieven, met all-inclusive pakketten," legt de vakbondsleider uit.

Lees ook: Essaouira in top-10 beste bestemmingen voor gepensioneerden

René-Marc Chikli schetst ook een korte geschiedenis van het seniorentoerisme. "Ik herinner me dat er in 1995-1996 vast personeel werkte in de vakantieclubs van Eldorador. De lowcost-luchtvaartmarkt was nog niet ontwikkeld zoals vandaag de dag, maar de touroperators boden charters aan. De prijzen van vliegtickets waren al zeer toegankelijk. Low-cost heeft gewoon de economische strategie van charters overgenomen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team