Zoeken

Marokko maakt einde aan vaccinatiepas en PCR voor reizigers

30 september 2022 - 21:27 - Marokko

©

Goed nieuws voor wereld-Marokkanen en toeristen die naar Marokko willen reizen. De gezondheidsautoriteiten hebben een einde gemaakt aan de verplichte PCR-test of vaccinatiepas bij aankomst in het koninkrijk.

Wie naar Marokko wil reizen is dus niet meer verplicht om een negatieve PCR-test of een vaccinatiepas te tonen. "Als gevolg van het besluit van de Marokkaanse autoriteiten, worden alle gezondheidsbeperkingen (PCR of vaccinatiepas) om het Marokkaans grondgebied te betreden, vanaf vandaag opgeheven," aldus het nationaal bureau voor luchthavens (ONDA) in een bericht op Twitter.

Lees ook: Verplichte vaccinatiepas belemmering voor Marokkaanse reizigers

Tot nu toe moesten alle reizigers een geldig vaccinatiepas of een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur tonen om Marokko binnen te komen. Bij de grenzen werden deze documenten afgelopen zomer echter weinig gecontroleerd.

Het einde van de maatregel zal naar verwachting de aankomst van wereld-Marokkanen in de komende weken boosten. Veel Marokkanen die in het buitenland wonen hadden deze zomer namelijk besloten om niet naar Marokko te reizen vanwege de gezondheidsbeperkingen en de hoge kosten van de PCR-test.

Lees ook: Afschaffing vaccinatiepas "noodzakelijk" in Marokko

Vermeldenswaardig is dat het gezondheidsformulier bij aankomst in Marokko wel verplicht blijft. Deze moet volledig ingevuld aan de autoriteiten worden gepresenteerd, aldus het ONDA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team