Zoeken

Marokko nieuwe hotspot voor telewerkers

4 september 2022 - 09:00 - Marokko

©

Steeds meer hotelketens zijn geïnteresseerd in Marokko als een betaalbare bestemming voor telewerkers.

Volgens Outsite, het lidmaatschapsmerk voor mobiele telewerkers, en het hotelbedrijf Selina, wordt Europa duurder, terwijl het meer betaalbare Marokko slechts een korte vlucht verwijderd is van een hotspot zoals Lissabon in Portugal, meldt Skit. Beide merken ondersteunen "digitale nomaden" en zijn ervan overtuigd dat Marokko de volgende grote speler zal zijn met ambitieuze expansieplannen.

Lees ook: Digital nomad: Marokko in top 10 slechtste landen om online te werken

"Marokko stond bovenaan de lijst in een enquête onder de leden," zegt Emmanuel Guisset, mede-oprichter en CEO van Outsite. "Het is een beetje een hub voor ’nomaden’ geworden omdat het zeer toegankelijk is en veel goedkoper dan welk ander land in Europa ook. Het is een super interessant land dat alleen maar populairder zal worden." Volgens Guisset strekt de betaalbaarheidsfactor zich ook uit tot de eigendommen. Sommige hotels verkeren in moeilijkheden nadat de pandemie de stroom van internationale toeristen heeft verstoord. "Aan de aanbodzijde zijn er veel panden die zich herstellen van Covid. We hebben een prachtige riad, het zou veel moeilijker zijn geweest om die in 2019 over te nemen," voegde hij eraan toe. Outsite zal naar verwachting op 5 september zijn eerste riad openen in Marrakech.

"Marokko stond vanaf het begin op onze radar," stelt Ariel Levinsohn, vice-president van Selina. Hij voegt eraan toe dat zijn bedrijf een zeer grote portfolio voor het koninkrijk aan het plannen is. "Wij geloven dat het een geweldige bestemming is voor ons publiek en dat het toerisme er zal exploderen." Selina heeft zich ook in Marokko gevestigd met Camp Nomade Agafay, een tent-resort in bedoeïenenstijl op 30 minuten van Marrakech, dat eind mei is geopend. Selina wil in december meer filialen openen in Dakhla en in 2023 in Essaouira.

Lees ook: Casablanca bij beste bestemmingen voor telewerk

Dit is de eerste keer dat Selina en Outsite zich in Afrika vestigen. "We volgen Kaapstad in Zuid-Afrika, en Kenia zou interessant kunnen zijn omdat daar zoiets als een start-up centrum voor bedrijven lijkt te zijn," zei Emmanuel Guisset.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team