Zoeken

Marokko ook voor Ieren één van de populairste bestemmingen

6 december 2022 - 21:00 - Marokko

©

De inflatie in Ierland drijft veel Ieren naar zonnige landen en daarbij is Marokko één van de populairste bestemmingen, ook omdat het leven er veel goedkoper is.

Reisagenten in Ierland hebben te maken met een grote vraag naar lange verblijven in warmere landen, als gevolg van de inflatie en de hoge kosten van het levensonderhoud. Sinds begin november vliegen veel vakantiegangers voor een maand of langer naar bestemmingen als de Canarische Eilanden, zoals Lanzarote en Tenerife, en ook naar Marokko.

Lees ook: Marrakech bij meest aantrekkelijke steden ter wereld

"Onze piekperiode voor mensen die vakanties boeken is normaal gesproken januari, maar het begon deze keer al aan het begin van november. Ze gaan niet voor een paar dagen of een week, maar blijven een maand of langer," aldus Tom Britton, directeur van Marble City Travel in Kilkenny. Veel van de mensen die Ierland de afgelopen weken hebben verlaten zijn mensen die vanuit huis werken.

Lees ook: Marrakech bij beste steden voor expats

Mensen die thuiswerken kunnen dat "vanwege het soort werk dat ze hebben", overal doen. Ze zijn gewoonlijk jonger en werken graag vanaf een zonnige bestemming omdat het veel voordeliger is. "Ze profiteren ook van zeer goedkope vluchten", zegt Britton.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team