Zoeken

Marokkanen keren Spanje de rug toe en kiezen voor vakantie in Portugal

26 augustus 2022 - 20:20 - Economie

©

Veel Marokkanen keren Spanje de rug toe en brengen hun zomervakantie door in Portugal, dat hun favoriete bestemming is geworden.

Na twee jaar pandemie staan de Marokkanen te popelen om te reizen. Sommigen brengen hun eerste zomervakantie al in het buitenland door. Voor veel Marokkaanse toeristen staat Portugal bovenaan de lijst van favoriete bestemmingen. De rustige en dunbevolkte stranden van de Algarve, de gastronomie, enz. hebben hen naar Portugal gelokt.

Lees ook: Marokkanen liefst naar Noord-Marokko voor zomervakantie

"Toen we nog vastzaten in Marokko, dachten we als liefhebbers van natuur en wilde stranden veel na over waar we ons het beste konden ontspannen, en we waren verrast door de diversiteit die Portugal ons kon bieden, ondanks het feit dat het geografisch heel dicht bij Marokko ligt," vertelt een jong stel dat tijdens de gezondheidscrisis trouwde, aan SNRT News. "Iedereen heeft automatisch de neiging om naar Spanje te reizen. De Costa del Sol is erg populair, dus de prijzen voor accommodatie en eten rijzen de pan uit... Bovendien is het niet leuk om je vakantie door te brengen op overvolle stranden. De stranden van de Algarve in Zuid-Portugal zijn daarentegen gespaard gebleven van massatoerisme", zo voegden zij eraan toe.

Een ander echtpaar had het geluk hun vakantie door te brengen in de centrale en noordelijke regio’s van het land tussen de hoofdstad Lissabon en de stad Porto. "De dorpjes in deze regio van Portugal zijn erg charmant. De door de Portugese autoriteiten aangelegde infrastructuur maakt het ook mogelijk verschillende bestemmingen tegen een redelijke prijs per trein te bereiken. We zijn gewend om veel geld uit te geven in Spanje en zijn zeer verrast door deze goedkope bestemming," aldus het echtpaar.

Lees ook: Hoe plannen de Marokkanen hun vakantie deze zomer?

Marokkaanse toeristen zijn dol op de Portugese gastronomie. Hun favoriete gerechten zijn cataplanas, bouillabaisse en andere visgerechten. "De Portugese gastronomie is misschien niet een van de beroemdste keukens ter wereld, maar dat is precies de reden waarom wij Portugal als onze bestemming hebben gekozen. We hebben iets nieuws ontdekt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team