Zoeken

Besmette watermeloenen op borden Marokkanen?

5 februari 2024 - 20:00 - Marokko

©

De socialistische fractie in het Marokkaans parlement heeft vragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid en Sociale Bescherming, Khalid Ait Taleb, over de mogelijke aanwezigheid van besmette watermeloenen op de Marokkaanse markt

In zijn schriftelijke antwoord gaf Ait Taleb aan dat de gezondheidsautoriteiten in Agadir, in samenwerking met de regionale diensten van het Nationaal Bureau voor Voedselveiligheid (ONSSA), controles hebben uitgevoerd. Daaruit blijkt dat er geen gevallen van voedselvergiftiging zijn gemeld en dat de gecontroleerde watermeloenen geen residuen van pesticiden of andere schadelijke stoffen voor de menselijke gezondheid bevatten.

Lees ook: Pesticiden in watermeloenen: Marokko straft verantwoordelijken

De minister van Volksgezondheid benadrukte verder dat zowel de ministeries van Landbouw als van Binnenlandse Zaken voortdurend voedselcontroles uitvoeren op verkooppunten en in restaurants. Hij onderstreepte de noodzaak voor deze instellingen om de hygiënische normen te respecteren en de medische dossiers van hun werknemers te controleren.

Lees ook: Spanje richt zich op pesticiden in strijd tegen invasie Marokkaanse watermeloenen

Ait Taleb deelde mee dat jaarlijks bijna 140.000 gezondheidsinspecties worden uitgevoerd door de regionale gezondheidsdiensten, waarbij 13.000 werknemers die betrokken zijn bij de voedselbereiding medisch worden onderzocht. Daarnaast worden er 54.000 voorlichtingssessies gehouden en meer dan 8000 bacteriologische analyses van voedselmonsters uitgevoerd.

Bladna.nl