Zoeken

Garantiecheques, een Marokkaans schandaal

11 januari 2024 - 21:00 - Marokko

©

Loubna Aloui, parlementslid voor de Nationale Arbeidsbond, heeft de Marokkaanse regering ondervraagd over de aanhoudende illegale praktijken in privéklinieken, waaronder het vereisen van een garantiecheque van patiënten.

Het parlementslid vraagt zich af waarom sommige klinieken blijven aandringen op borgcheques van patiënten voordat ze behandelingen uitvoeren, een praktijk die bij wet verboden is. Om deze situatie aan te pakken, heeft Loubna Aloui opgeroepen tot een uitgebreide bewustwordingscampagne en strengere controles door de bevoegde autoriteiten.

Lees ook: Casablanca: eigenaar frauduleuze kliniek gearresteerd

In reactie hierop verklaarde de minister van Gezondheid en Sociale Bescherming, Khalid Ait Taleb, dat zijn ministerie negen klachten heeft ontvangen tegen privéklinieken over deze kwestie. Hij meent dat de oplossing voor het probleem van garantiecheques zou kunnen liggen in het herzien van de referentietarieven en het uitbreiden van de gezondheidsdekking.

Lees ook: Kliniek in Marokko stuurt rekening van 160.000 dirham na

De minister benadrukte dat er controleteams bestaan die onregelmatigheden rapporteren aan de procureur-generaal of de Nationale Gezondheidsdienst. Khalid Ait Taleb voegde eraan toe dat volgens privéklinieken patiënten na behandeling hun financiële verplichtingen niet nakomen, wat de reden zou zijn voor het eisen van een garantiecheque.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team