Zoeken

Beslag op vermogen voormalig parlementslid in Fez

30 augustus 2022 - 18:20 - Marokko

©

De kamer voor financiële misdrijven en het witwassen van geld van het Hof van Beroep van Fez, heeft beslag gelegd op roerende en onroerende goederen van een voormalig parlementslid, alsmede op die van een voormalig gemeenteraadslid. Ze zijn de hoofdverdachten in de zaak "Chinese plannen".

Er is een gerechtelijk beslag gelegd op de bezittingen van een voormalig parlementslid. De maatregel betreft de directe tegoeden en bankrekeningen van de voormalige FFD-afgevaardigde in de eerste Kamer voor het kiesdistrict Ghefsay, in de provincie Taounat, alsmede op tegoeden van zijn naaste familieleden. De voormalige parlementariër was voorzitter van de stedenbouwkundige commissie in de gemeenteraad van Fez, toen de stad werd geleid door Hamid Chabat, meldt het Arabische dagblad Assabah.

Lees ook: Arrestatie gendarme gelinkt aan drugsbaron in Ksar El-Kebir

Ook een andere voormalige afgevaardigde van Hamid Chabat, een lid van de Istiqlal-partij en voormalig gemeenteraadslid voor het district Al Mariniyine, werd getroffen door een soortgelijke maatregel. Zijn bezittingen en die van zijn familie zijn in beslag genomen door de rechtbank.

De eigendommen werden verworven na 3 mei 2007, de datum van de afkondiging van de wet ter bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, en zijn nu in handen van de staat. De kamer belast met financiële misdrijven en het witwassen van geld van het hof van beroep van Fez, heeft voorts besloten om de celstraffen die in eerste aanleg werden uitgesproken te verlagen. Zo is de gevangenisstraf van drie jaar voor beide voormalige politici teruggebracht tot één jaar. De boete van 50.000 dirham wordt wel gehandhaafd.

Lees ook: Marokko: 19 magistraten gesanctioneerd

De twee zonen van het voormalig parlementslid en zijn vrouw werden veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 20.000 dirham elk. Elf (zes projectontwikkelaars en vijf architecten) van de dertien andere beschuldigden in deze zaak werden eerder veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf en een boete van 20.000 dirham, maar kregen nu een strafvermindering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team