Zoeken

Ex-parlementslid 12 jaar cel in voor vastgoedfraude in Casablanca

1 april 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een voormalig parlementslid is door het Hof van Beroep in Casablanca veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor vastgoedfraude en het witwassen van geld.

De strafkamer voor financiële misdrijven van het Hof van Beroep in Casablanca heeft de veroordeling in eerste aanleg van het voormalig parlementslid van Ain Chock, leider van een netwerk gespecialiseerd in vervalsing en vastgoedfraude in de metropool, verzwaard. Volgens de autoriteiten beging het Kamerlid ernstige overtredingen tegen de valutaregels door gebruik te maken van fictieve bedrijven, geld wit te wassen en valuta te verhandelen. Een Turkse man die in dezelfde zaak terechtstond, zag zijn straf verminderd. De straffen van de andere medeverdachten werden gehandhaafd, bericht Assabah.

Lees ook: Hoger beroep vastgoedfraude Tetouan begonnen, wereld-Marokkanen onder slachtoffers

Het besluit van het Hof van Beroep is gebaseerd op de bevindingen van het onderzoek van de gerechtelijke politie (BNPJ), met name vastgoedmanipulaties in chique wijken van Casablanca en verdachte overschrijvingen naar rekeningen van fictieve bedrijven.

Lees ook: Vastgoedfraude: Marokkaanse diaspora doet beroep op Koning Mohammed VI

Een actieve maffia in Europa en Afrika stond achter de criminele organisatie, die op afstand geleide bedrijven gebruikt om overheidsopdrachten te winnen. Het netwerk excelleert in het vervalsen van rekeningen, het gebruik van fictieve bedrijven, valutahandel, het witwassen van drugsgeld en vastgoedfraude.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team