Zoeken

Advocaat en ambtenaar verdacht van fraude van 350.000 dirham in Rabat

5 september 2022 - 15:00 - Marokko

©

Een advocaat van de balie van Rabat, een zakenvrouw die zich voordeed als de echtgenote van een hoge ambtenaar van het Rekenhof, en een voormalig ambtenaar staan terecht wegens fraude. Zij worden ervan beschuldigd als tussenpersonen op te hebben getreden in een rechtszaak.

Het begon allemaal met een klacht van de families van twee jongeren bij de voorzitter van de Hoge Raad voor de Magistratuur (CSPJ) en de voorzitter van de Orde van advocaten van Rabat. Beiden werden in 2019 door de rechterlijke macht in Tanger gedagvaard en veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens "vorming van een criminele organisatie, fraude en diefstal". Het dagblad Assabah meldt dat een advocaat van de orde van advocaten in Rabat, een zakenvrouw uit Bouznika die zich voordeed als de echtgenote van een hoge ambtenaar bij het Rekenhof, en een voormalige officier van de Koninklijke Marine, in staat van beschuldiging zijn gesteld.

Lees ook: Grote vastgoedfraude in Benslimane, verantwoordelijken opgepakt

Uit onderzoek van de gerechtelijke politie (BNPJ) onder toezicht van de procureur-generaal is gebleken dat de voormalige officier van de Koninklijke Marine aanvankelijk optrad als tussenpersoon tussen de familie van één van de in Tanger vastgehouden minderjarigen en de advocaat van de orde van advocaten te Rabat. Hij ontving een cheque van 350.000 dirham voor zijn vermeende tussenkomst in de zaak. Het voormalige lid van de Koninklijke Marine ontmoette de advocaat in Rabat. De advocaat werd vergezeld door de zakenvrouw, die de echtgenote zou zijn van een hoge ambtenaar bij het Rekenhof. Haar taak zou erin bestaan rechtstreeks te interveniëren bij de voorzitter van het Openbaar Ministerie. Deze drie verdachten zouden samen optreden om de vrijlating van de gedetineerde jongeren door het Hof van Beroep van Tanger te bewerkstelligen. Zij hebben echter geen succes gehad en de twee jongeren zitten nog steeds in de gevangenis.

Lees ook: Marokko: grote fraude bij toelating tot medische faculteiten


Toen begonnen de problemen. Na te zijn voorgeleid aan het Openbaar Ministerie, werd de advocaat in hechtenis genomen. De voormalige officier van de Koninklijke Marine ontkende te hebben beloofd dat hij met de aanklager zou onderhandelen. De zakenvrouw verklaarde dat zij had ontdekt dat de advocaat getrouwd was en een gezin had, hoewel hij had beloofd met haar te trouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team