Zoeken

Arrestatie gendarme gelinkt aan drugsbaron in Ksar El-Kebir

17 augustus 2022 - 17:00 - Marokko

©

De brigadecommandant van de Koninklijke Gendarmerie in Ksar El-Kebir is gearresteerd omdat hij zich spullen heeft toegeëigend, die in beslag waren genomen na de arrestatie van een drugsbaron. Hij werd voorgeleid aan de procureur des Konings bij het Hof van Beroep van Tanger.

De officier van de Koninklijke Gendarmerie wordt ervan beschuldigd "mobiele telefoons in zijn bezit te hebben die in beslag werden genomen na de arrestatie van een drugsbaron, terwijl hij andere telefoons heeft vermeld in de rapporten", meldt het dagblad Assabah. De drugsbaron in kwestie werd gearresteerd door de gerechtelijke politie van Larache, waarna hij werd overgedragen aan de gendarmerie van Ksar El-Kebir, die een nationaal arrestatiebevel wegens drugshandel tegen hem had uitgevaardigd.

Lees ook: Marokkaanse politici op vakantie in Spanje op kosten van drugsbaronnen

Het verslag van zijn overplaatsing naar Ksar El-Kebir vermeldde de voorwerpen die in beslag waren genomen, waaronder drie mobiele telefoons van een bepaald merk. Tijdens het onderzoek "merkte de regionale commandant op dat de door de gerechtelijke politie in Larache in beslag genomen mobiele telefoons in Ksar El-Kebir waren vervangen door andere". De onderzoekers stelden vast dat de drie mobiele telefoons die in het verslag van de rijkswachters van Ksar El-Kebir worden genoemd, niet overeenstemmen met de telefoons die door de gerechtelijke politie van Larache in beslag zijn genomen.

Lees ook: Marrakech: commissaris veroordeeld wegens verduistering en afpersing

Na deze vaststelling werd de brigadecommandant van de Koninklijke Gendarmerie gearresteerd en in hechtenis genomen, en vervolgens voorgeleid aan de onderzoeksrechter bij het Hof van Beroep van Tanger. De in beslag genomen mobiele telefoons zullen worden geanalyseerd om de motieven van de commandant in kaart te brengen. Het onderzoek is nog steeds gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team