Zoeken

Marokko: voormalig parlementslid veroordeeld voor fraude

31 juli 2023 - 16:00 - Marokko

©

Het voormalig parlementslid Babour Sghir, lid van de Constitutionele Unie (UC), is door de rechtbank van eerste aanleg in Aïn Sebaa in Casablanca veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor financiële fraude.

Een klacht tegen het voormalige parlementslid Babour Sghir, tevens eigenaar en manager van twee bedrijven gespecialiseerd in de verkoop en distributie van brandstoffen, werd ingediend door een dochteronderneming van de raffinaderij La Samir wegens "het niet nakomen van financiële verplichtingen". Zijn bedrijven hebben een aanzienlijke schuld van 247 miljoen dirham, meldt Hespress. Het voormalig UC-lid werd ervan beschuldigd de eiser een bedrag van slechts 16.625.000 dirham te hebben betaald van de geplande 120.900.000 dirham.

Lees ook: Nieuwe arrestaties in zaak parlementslid Babour Sghir

Tijdens het onderzoek hield de politicus vol dat hij als garantie blanco cheques, een hypotheek op een villa die hij bezit, een wissel van 60 miljoen dirham en een gezamenlijke borgtocht van enkele notarissen, aan La Samir had overhandigd. Beweringen die niet overeenkomen met de werkelijkheid. Sghir werd door de rechtbank van eerste aanleg in Aïn Sebaa veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Marokko: Kamerlid fakete coronabesmetting na dagvaarding

De juridische problemen van Babour Sghir zijn verre van voorbij. Na deze uitspraak zal hij zich voor het hof van beroep in Casablanca moeten verantwoorden in een andere zaak. Een hoge functionaris van BMCE Bank zou hem hebben geholpen bij het "verkrijgen" van geldbedragen die meer dan 300 miljoen dirham overschrijden met niet-conforme documenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team