Zoeken

Belgische Manu sinds zijn 19e manager van Riad O in Marrakech

25 april 2023 - 13:00 - Marokko

©

De 25-jarige Manu uit België is al sinds zijn negentiende de manager van Riad O, een rustige en betoverende plek in het centrum van de oude medina van Marrakech.

Manu’s ouders, Gert en Caroline, openden Riad O in 2014 in Marrakech, een van hun favoriete vakantiebestemmingen. "Ze droomden van een investering in het buitenland. Via een makelaar vonden ze een authentiek pand in het centrum met prachtige Arabische elementen. Ze knapten het op en stelden een Marokkaans team samen om de vijf kamers uit te baten. Zelf bleven ze samen met mij en m’n zus in het Belgische Waasland wonen", vertelt Manu aan Flair.

Lees ook: Belgische Hannelore opent klein hotel in Marokkaans dorpje

Toen personeel een probleem leek te zijn stelde Manu zich op negentienjarige leeftijd kandidaat als manager. "Ik studeerde op dat moment voor horlogemaker, maar kwam er na een stage achter dat die sector niets voor mij was. Met goedkeuring van mijn ouders verkocht ik mijn eerste autootje om met dat geld alleen naar Marrakech te reizen. Voor ik startte in de riad, deed ik er ervaring op in andere hotels. Vooral mijn Frans mocht best eens opgepoetst worden. Op 3 december 2017 was het zover: nadat ik enkele maanden had meegedraaid in Riad O, werd ik er officieel manager."

De riad telt inmiddels tien kamers en er werken twaalf mensen. Om alles te beheren krijgt Manu af en toe nog feedback van zijn ouders en dat biedt hem nieuwe perspectieven. "Zij zien alles vanuit een andere invalshoek en inspireren me met hun ideeën, want met 1200 andere riads in de buurt is het belangrijk om eruit te blijven springen. Dat doen we door in te zetten op persoonlijk contact en een warm onthaal, zodat gasten zich oprecht thuis voelen", aldus Manu.

Lees ook: Stéphanie vertrok met haar gezin naar Marokko om een riad te openen

Zijn verloofde Zakia is verantwoordelijk voor de keuken, terwijl hij vooral zorgt voor het organisatorische gedeelte. Hij vindt het leuk dat ze zo compatibel zijn. "Of ik België mis? Niet echt. Hoewel er ’Belg" in mijn paspoort staat, voel ik me meer thuis in Marokko. Hier ben ik harder in touch met het échte leven, terwijl ik alle mogelijke luxe dichtbij heb. ’s Middags op een kapot stoeltje muntthee drinken om ’s avonds aan te schuiven voor een sterrendiner? Het kan hier allemaal, en precies dat maakt het zo leuk. Mij zie je hier dus niet snel weer vertrekken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team